Sf9VwarmEls propers 2, 3 i 4 de juliol arrencarà a Vic la cinquena edició del Congreso de Economia Feminista que enguany se celebra a Vic. El congrés abordarà, mitjançant tres categories —Comunicacions, Debats i Accions— alguns grans temes de rellevància per a l’economia feminista: cures, mercat de treball, sobirania alimentària, estat del benestar i polítiques públiques, alternatives econòmiques, entre d’altres. L’anàlisi feminista de l’actual crisi sistèmica i multidimensional serà però l’objecte d’especial interès. Cada vegada sorgeixen més iniciatives i projectes, fonamentalment des dels moviments socials, en què les cures i la vida són situades al centre, i es proposen alternatives de gestió i de relació a l’economia ortodoxa i al fonamentalisme de mercat que ha dominat aquestes últimes dècades el món acadèmic i els centres de poder econòmic i polític.

L’equip del Femení plural participarem en una de les taules. En particular, a la sessió dedicada a Alternatives Econòmiques–Economia Social i Solidària que tindrà lloc divendres 3 de juliol de 9.30 a 11.30h al Campus Torre dels Frares de l’Universitat de Vic. Compartirem taula amb la Patricia Dopazo (Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas),  la Mayo Fuster Morell, que ens convidarà a repensar la producció del procomú des de l’economía feminista; amb la Daniela Osorio que farà algunes aportacions per a l’articulació entre Economies Feministes i Economia Social i Solidària; i amb les companyes de la Comissió d’Economies Feministes de la XES, que ens explicaran la trajectòria i els objectius del grup.

L’Elba Mansilla i la Joana G. Grenzner explicaran les pràctiques positives i limitacions de desenvolupament en matèria de qualitat i igualtat laboral identificades a les cooperatives de treball, i en relació a la conciliació, coresponsabilitat i sostenibilitat dels equips de treball.

En aquest enllaç trobareu el contingut detallat d’aquesta sessió i ens aquest altre, el programa detallat de tot el congrès.