5. Multimèdia

Taula “Cures i Mercat Social”

Vídeo de la participació de l’equip  de la investigació Femení Plural: les dones i l’economia cooperativa (Elba Mansilla, Sílvia Alberich i Joana G. Grenzner) a la taula rodona “Cures i Mercat Social” en el marc de la II Fira d’Economia Solidària de Catalunya. Compartim taula amb Sandra Ezquerra, Jordi Vinadé (COS Cooperativa) i Anna Muñoz (IACTA). Modera: Daniela Osorio. 26 d’octubre de 2013 a Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

Jornades Femcoop 2013, “Femení i plural: les dones i les cooperatives”.

cartell_FEMCOOP2013_FBVídeos de les  quatre taules rodones de les jornades organitzades per l’Equip Femení Plural i la Ciutat Invisible el 15 de juny de 2013 al Col·lectiu Ronda de Barcelona. Les jornades, emmarcades en la recerca Femení Plural: les dones i l’economia cooperativa, buscaven aproximar-se a la situació de les dones a l’economia social, i a les relacions de gènere que es practiquen a les cooperatives de treball per saber si aquestes estructures afavoreixen el desenvolupament professional i econòmic de les dones en igualtat de condicions i constitueixen una alternativa real d’autoocupació i un laboratori de pràctiques positives per a la democràcia econòmica i l’equitat home-dona.

taula 1. dones i iniciativa econòmica

Intervenen: Lola San Juan, presidenta d’AMECOOP (Asociación de Mujeres Empresarias Cooperativistas de Andalucía), i Maria José Blanco d’ODAME (Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa). Presenta Elba Mansilla i modera Joana G. Grenzner, ambdúes de l’equip Femení Plural.

Taula 2. Dones i Accés al Crèdit

Intervenen Rosa Miró i Núria Suñé. de la Comissió de Gènere de Coop 57, Finances Ètiques i Solidàries; Maite Palomino, de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i Jose M. Gasch, del Patronat de la Fundació Acció Solidària contra l’Atur. Presenta i modera Sílvia Alberich, de l’equip Femení Plural.

Taula 3.  Tendències i Possibilitats de l’Economia Cooperativa per a les Dones

Intervenen Elba Mansilla, Sílvia Alberich i Joana G. Grenzner, de l’equip de recerca de la Investigació Femení Plural: les dones i l’economia cooperativa, premiada amb l’Ajut a la Recerca Francesca Bonnemaison 2012 de la Diputació de Barcelona, i Mònica Reig,  coautora de la investigació “Realitats i reptes del cooperativisme de treball i de serveis a Catalunya” de la Fundació Seira.

Taula 3. les dones a les cooperatives

Participen Sara Carro de Fil a l’agulla, SCCL; Pepi Domínguez, de Titània-Tascó, SCCL), i Clara Ester López, de Dones solidàries pa’lante, SCCL. Totes tres cooperatives són formades íntegrament per dones, que incorporen la perspectiva de gènere a la seva activitat econòmica i implementen polítiques de conciliació. Modera Elba Mansilla de l’Equip Femení Plural. Destaquem el fet que expliquen metodologies innovadores en l’organització del treball i bones pràctiques en matèria d’equitat, conciliació, sostenibilitat i cura i accés al crèdit.

VÍDEO

ÀUDIO

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s